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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amapá.
Data corrente:  31/01/2022
Data da última atualização:  08/08/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  COSTA, M. de N. F.; FURTADO, Y. I. C.; MONTEIRO, C. C.; BRASILIENSE, A. R. P.; YOSHIOKA, E. T. O.
Afiliação:  MARIA DE NAZARÉ FERREIRA COSTA, UNIFAP-PPG EM BIODVERSIDADE TROPICAL; YURI IAN CARVALHO FURTADO, UNIFAP-PPG EM BIODIVERSIDADE TROPICAL; CRISTIELLEM CARDOSO MONTEIRO, UNIFAP-PPG EM BIODIVERSIDADE TROPICAL; ALEXANDRE RENATO PINTO BRASILIENSE, UNIFAP-PPG EM BIODIVERSIDADE TROPICAL; ELIANE TIE OBA YOSHIOKA, CPAF-AP.
Título:  Physiological responses of tambaqui (Colossoma macropomum) fed diets supplemented with silage from fish and vegetables residues.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Biology, v. 84, p. 1-7, 2024. e255493.
DOI:  https://doi.org/10.1590/1519-6984.255493
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The demand for products to replace high-cost raw materials, such oil and fish meal, in the manufacture of feed for use in aquaculture, while also guaranteeing the nutritional quality of the diets, is increasing. Silage produced with fish and vegetables residues is a low-cost and efficient protein source. The objective of the present study was to evaluate the physiological and biochemical responses of tambaqui fingerlings fed four different levels of silage included in commercial feed with 28% crude protein, over two periods: 45 and 90 days. Each treatment was carried out over three replications, with 10 tambaqui in each 100 L experimental tank. At the end of each established period, blood samples were collected from five animals from each repetition to determine the hematological and biochemical variables. Body weight and total length, hepatosomatic and liposomal indices and hematocrit of specimens fed with diets supplemented with silage did not exhibit significant changes in both assessment period. After 45 days of feeding, the hemoglobin concentration increased when tambaqui were fed a diet including 20% silage. The red blood cell count, mean corpuscular volume and mean corpuscular hemoglobin did not change between treatments in either period. The total protein concentrations increased significantly in the plasma of tambaqui fed with diets with the inclusion of 5 and 10% of silage, evaluated after feeding for 45 days. It was found that the groups which had silage included ... Mostrar Tudo
Thesagro:  Nutrição Animal; Tambaqui.
Thesaurus Nal:  Fish nutrition.
Categoria do assunto:  S Ciências Biológicas
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1139479/1/CPAF-AP-2022-Physiological-responses-tambaqui.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amapá (CPAF-AP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-AP18455 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agrobiologia. Para informações adicionais entre em contato com cnpab.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  24/05/2004
Data da última atualização:  24/05/2004
Autoria:  OLIVEIRA, J. R. de; ALVES, G. C.; SAGGIN JUNIOR, O. J.; SILVA, E. M. R.; RESENDE, L. V.
Título:  Uso do software siarcs para avaliação do crescimento de abacaxi inoculados com fungos micorrízicos arbusculares.
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 29., 2003, Ribeirão Preto. Resumos... Botucatu: SBCS, 2003.
Páginas:  6 p.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Growth.
Thesagro:  Abacaxi; Crescimento; Micorriza Vesicular Arbuscular.
Thesaurus NAL:  Ananas; vesicular arbuscular mycorrhizae.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAB29945 - 1UPCSP - --0002388
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